XITE HQ

XITE HeadQuarters, kortweg Xite HQ, is een gezamenlijke ontwikkeling van belegger Steengoed, Allard Architecture, bouwbedrijf Hercuton en eindgebruiker XITE. Al in een vroeg stadium, nog voor de eerste ideeën op papier stonden, sloten de partijen een samenwerkingsovereenkomst. In een open, transparante sfeer bepaalden zij de uitgangspunten en werkten die uit in een gedetailleerd plan.

Waar: Spijkerkade 28, Amsterdam
Wanneer: 2016
Partijen: Steengoed, XITE, Hercuton, Allard Architecture

De Nieuwe Meester

Het wooncomplex aan de Jan Tooropstraat sluit zich aan bij de groep van moderne gebouwen in Amsterdam West. De Nieuwe Meester is met zorg ontworpen en voorzien van startersappartementen en een verdiepte parkeergarage. Het binnengebied van het bouwvolume wordt gevormd door een ruime collectieve binnentuin. BNLA was als architect verantwoordelijk.

Waar: Jan Tooropstraat 1, Amsterdam
Wanneer: 2020
Partijen: BNLA, APF International, Peutz, Huygen & van Rossum

De Current

Net als een stroming is de Current altijd in beweging. Het gebouw beweegt mee met de behoeftes van ‘nu’. Multifunctionaliteit in het gebruik (korte termijn) en flexibiliteit in het ontwerp (lange termijn) staan hierin centraal. De Current was een indiening voor de eerste tender in de Sluisbuurt.

Waar: Sluisbuurt, Amsterdam
Wanneer: 2020
Partijen: INSYNC, Steengoed, Allard Architecture, Felixx Landscape Architects, Big Picture Visual, Buro Happold & Placemakers

De Imagewharf

Dit is Imagewharf – de creatieve campus waar ideeën, ambachten en diensten samenkomen in een urban community, gebouwd op beleving en inspiratie. De nieuwe creatieve hub in de Amsterdamse Houthavens, op steenworp afstand van de Jordaan, vormt de energieke omgeving van Imagewharf en onze huurders

Waar: De Houthavens, Amsterdam
Wanneer: 2018
Partijen: Steengoed, Affaire d'Architecture, Felixx, Hercuton, Jelier & Schaaf, Allard Architecture, Hiensch Engineering & het Havenbedrijf

INSYNC.CREATE

INSYNC_CREATE is een toevluchtsoord voor creatieven in Amsterdam. Een plek die inspireert, waar je nieuwe ideeën bedenkt en getalenteerde mensen ontmoet. Het plan was een indiening voor een hoteltender van de gemeente Amsterdam in Amstel Business Park Zuid.

Waar: Amstel Business Park Zuid, Amsterdam
Wanneer: 2020
Partijen: INSYNC, BNLA, Steengoed, Het Staat, Unlimited Label & Droogboot

Startsmart Urban Lofts

Met de transformatie naar urban lofts zorgt BNLA voor de upgrade van twee desolate torens in Amsterdam West. Het project is uniek, omdat het een partiële herbestemming betreft, die het gebouw en de buurt een impuls geeft, en qua vormgeving ook recht doet aan de originele compositie van de gevel.

Waar: Maassluisstraat, Amsterdam
Wanneer: 2018
Partijen: BNLA, Nobillon Vastgoed, Bureau Fraai & Componed